وظایف هیات مدیره و بازرسان شرکت سهامی خاص
بازرسان شرکت سهامی خاص: متشکل از 2 نفر که یکی بازرس اصلی و دیگری بازرس علی البدل می باشد. بازرسان توسط مجمع عمومی برای مدت 1 سال مالی انتخاب می گردند. کسی که بیشترین رای حاضر در مجمع را بیاورد به عنوان بازرس اصلی و نفر دیگر بازرس علی البدل است.
بازرسان در واقع معتمدان اعضا می باشند. هرچند هم هیات مدیره به عنوان منتخب مجمع می باشند. و به عنوان وکیل و نماینده شرکت می باشند. ولی لازم است طبق قانون تجارت، شرکت بازرسی داشته باشد که به عملکرد هیات مدیره نظارت داشته باشد.
وظیفه بازرس شرکت سهامی خاص: نظارت بر عملکرد هیات مدیره و مدیر عامل شرکت می باشد. نظارت بازرس شرکت باید بر اساس اساسنامه مصوب شرکت و مقررات داخلی و مصوبات مجامع عمومی و قانون تجارت می باشد. وظیف دیگر بازرسان رسیدگی به شکایات اعضای شرکت از مدیران می باشد.
هیات مدیره شرکت سهامی خاص
هیات مدیره در شرکت سهامی خاص حداقل 3 نفر می باشد. که توسط مجمع عمومی عادی (سهامداران) برای مدت حداکثر 2 سال انتخاب می شوند. وظیفه اجراء و مدیریت شرکت سهامی خاص برعهده هیات مدیره می باشد. اجرای مصوبات مجامع عمومی و اساسنامه مصوب و مقررات داخلی شرکت و انتخاب و عزل مدیرعامل از جمله وظایف اصلی هیات مدیره شرکت سهامی خاص می باشد.
صورتجلسه هیات مدیره توسط اعضای هیات مدیره (سهامداران) و مدیرعامل شرکت برگزار می گردد. در این صورتجلسه مواردی از جمله: تعیین سمت هیات مدیره و انتخاب مدیر عامل برای مدت 2 سال و انتخاب صاحبان امضاء های مجاز، تغییر آدرس شرکت و افزایش و یا کاهش سرمایه شرکت انجام می گردد.
در اکثر اساسنامه های شرکت سهامی خاص تصمیم گیری در خصوص تغییر آدرس شرکت در یک واحد ثبتی، بر عهده صورتجلسه هیات مدیره می باشد.
انواع شرکت سهامی خاص
انواع شرکت سهامی خاص رو می توان انواع شرکت های خدماتی و بازرگانی و پیمانکاری و همچنین شرکت های تاسیساتی رو می توان نام برد. که اکثرا از نوع شرکت سهامی خاص می باشند.